The official opening of Blackmarston School, Hereford

Cerificate for our hard work creating sensory rooms as Blackmarston

 

Last Thursday was an extremely stressful day for the staff at Blackmarston School. Following a two year building project, involving a new extension and refurbishment of the existing school building, the school carried out an official opening to celebrate the works. The opening, led by the children themselves included singing and dancing, where the whole school took part and performed to a bursting school hall, full of parents, carers, neighbours, dignitaries and companies involved in the building process.

The emotional event, saw the personalities of the children shine through.  The Headteacher, Sian Bailey hosted, supported by Deputy Headteacher, Claire Crump.  The event celebrated the creation of a wonderful facility tailored to the needs of the pupils.

During the event, our Managing Director, Rob Howe received a certificate in recognition of the sensory systems that Sensory Technology carried out at the school. We were privileged to be awarded the contract to design and install a new sensory light room, sensory dark room and sensory soft play room.

Rob Howe commented “The technology provided in the sensory systems at the school are some of the most advanced in the country. It was a pleasure to work with Sian and Claire, who had a definite vision for what they wanted to achieve”. Rob made the journey from Derby to the event on Thursday 6th March, and was shocked to be called out to receive his award. He continues “It was a great pleasure to be invited to the official opening and to see the children enjoy the event.  We are extremely proud of what we have achieved here and to hear about  the true benefits that our systems are having on the children”.

Rob himself was heavily involved in the project.  He designed all the sensory systems and personally took care of the project management, even getting involved in the installation process. “I would just like to thank our engineering team for their commitment during the project, they worked long hours to ensure the best possible sensory environments were created within a very tight schedule.”

The school is now actively fundraising to transform their existing outdoor space.  They are looking to provide the children with a highly interactive and visually appealing sensory garden area.  This will include an interactive roadway, wheelchair accessible swing, roundabout and trampoline and general replacement and refurbishment to the area.

For further information on Blackmarston please feel free to visit their site:

https://www.schoolswire.co.uk/public/blackmarston986.html

 

 

Free DesignCall Me BackFurther Info